Inname en Techniek

Bij de inname (magazijn) komen alle goederen binnen (rode roldeur).

Alles wat binnenkomt wordt beoordeeld op verkoopbaarheid.

Soms is iets alleen maar wat vies en kan het na een poetsbeurt de winkel in.

De artikelen worden naar waarde geprijsd. Artikelen die in nieuwstaat binnenkomen krijgen een daarbij horende prijs.

 

In het magazijn vind ook voorselectie plaats van kleding en boeken.

Afgekeurde kleding gaat naar een extern bedrijf voor verdere verwerking en afgekeurde boeken worden als oud papier afgevoerd.

Alles wat op batterijen werkt of een stekker heeft, wordt door de afdeling techniek getest,

en indien nodig en mogelijk, gerepareerd en schoongemaakt. Op die manier voorkomen wij dat defecte apparaten in de winkel komen.

Afgekeurde of kapotte apparaten worden verder gerecycled door "IETS ANDERS". Dit is een leerwerkbedrijf, tevens gehuisvest op De Oude Veiling. Hier worden de apparaten gedemonteerd om recyclebare materialen terug te winnen.

Soms functioneert iets niet helemaal, maar heeft het nog wel waarde voor een verzamelaar (b.v. een bandrecorder), dan is de prijs daar ook naar.

Middels een sticker op het artikel communiceren wij naar de klant wat er defect is of ontbreekt. U weet dus waar u aan toe bent.

Op alle artikelen komt een sticker die aangeeft dat het artikel getest is; apparatuur met afstandsbediening (die ligt dan bij de kassa) krijgt een extra sticker. Op geteste artikelen, met een prijs boven de vijf euro, heeft u een week garantie.

De stickers moeten nog aanwezig zijn en de garantie/aankoopbon moet u kunnen overleggen.

Op telefoons, tablets, computers e.d. geven wij géén garantie, maar geven wij werkend mee; in het verleden zijn wij geconfronteerd met diefstal van onderdelen en/of onklaar maken van het apparaat waardoor wij genoodzaakt zijn deze maatregel te treffen.