Kringloopwinkel Emmaus gaat verder als Westfriese Kringloop

 

Al sinds 2010 is kringloopwinkel Emmaus gevestigd aan De Oude Veiling 109 in Zwaag. Vanaf 1 januari 2024 gaat de winkel verder onder een andere naam: Westfriese Kringloop.

De federatie Emmaus ziet haar leden graag nationaal en internationaal actief op het gebied van armoedebestrijding en vluchtelingenwerk. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het kan wel een politiek tintje krijgen; wij stellen ons graag neutraal op. Daarnaast willen wij op een breder terrein goede doelen ondersteunen die bovendien in West-Friesland gehuisvest zijn.

Dat de naam “Emmaus” voor de één zo duidelijk is als wat, is voor menigeen die naam eigenlijk een vraagteken. De uitspraak van de naam alleen al zorgt voor de nodige verwarring. Ook worden wij vaak geassocieerd als kerkelijke instelling. Begrijpelijk, immers het was pater Abbé Pierre die Emmaus begon. Maar wij hebben verder niets van doen met welke religieuze overtuiging dan ook: ook hier hechten wij waarde aan onze neutraliteit. Mede hierom is dit voor ons een overweging om zelfstandig als Westfriese Kringloop verder te gaan.

Wat niet verandert is onze werkwijze: mens en goed krijgen een tweede kans. Een kleine 40 vrijwilligers dragen zorg voor de fraaie invulling van onze knusse winkel. Daarbij proberen we ons te onderscheiden op kwaliteit van de artikelen, assortiment, netheid en presentatie.

Met het aanleveren van goederen en/of als klant draagt u met elke aankoop bij aan het ondersteunen van allerlei goede doelen in ons eigen West-Friesland.

Wij kunnen ook goederen bij de mensen thuis ophalen en in de winkel gekochte artikelen kunnen tegen een kleine vergoeding thuisbezorgd worden.

Bij ons kunt U pinnen en contant betalen aan de kassa, we hebben verschillende vrijwilligers die achter de kassa de klanten helpen. Kwetsbare artikelen worden zorgvuldig verpakt door de kassamedewerker. In onze kleine kiosk kunt u een versnapering kopen.